Ana Sayfa

19 Mayıs 2013

İçli Köfte Tarifi

Yöresel İçli Köfte Tarifi
Bu gün ne yapsak diye kararsız kalmıştık annem ile ama son anda annem bugün içli köfte yapmaya karar verdi birlikte yaptığımız aceleye gelen bu tarifi sizler ile paylaşmaya karar verdik
İçili Köfte Tarifi Yapılışı
Malzemeler
İçi İçin
400 gr yarım yağlı kıyma
6 adet kuru soğan
5 diş sarımsak

yarım demet maydanoz
tuz, karabiber,pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Dışı için
1 kilo Köftelik bulgur baharatçıdan temin edebilirsiniz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, Su
1 adet limon suyu
kızartmak için tere yağı
 Hazırlanışı
Öncelikle bu yemeği hazırlamak biraz zahmetli ve uzun süren bir yönü var şimdiden kolay gelsin ortalama 2 saate 6 kişilik içindir tarifimiz iç malzemesini hazırlayıp soğumaya bırakalım kıymayı tencereye alıp kavurmaya başlayın kısık ateşte karıştırarak bir yandan da kuru soğanları çok küçük minicik denilecek şekilde doğrayın yada rondo yardımı ile doğrayın soğanların suyunu dökebilirsiniz rondoda doğrayan bayanlar için söylüyorum ardından kavrulan kıymanın içine tere yağını ilave edin yağ eridikten sonra soğanları aktarın içine kavurmaya devam edin pembeleşmeye başlayınca soğanlarınız içine tuz, pul biberini ve karabiberide ilave edip karıştırın en son kıydığınız maydanozlarıda ekleyip ocağın altını kapatın soğumaya bırakın unutmayın bayanlar ne kadar soğuk olursa sizin için o kadar daha iyi olur pişme esnasında hamurun içinden çıkıp patlama yapmaz. Hamur için aldığınız yarma diye bilinen köftelik bulguru ılık su ile yoğurmaya başlayın 6 kişi için ortalama 1 kilo yeterli olacaktır tuz su ile yoğurun biber salçasınıda ekleyip yoğurmaya devam edin hamur kulak memsi kıvamında olduğu zaman içide yanınza alıp geniş bir tepsiyide yanınıza almayı unutmayın hamurdan yumurta büüyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp ortasından açmaya başlayın incelttiğiniz hamurun ortasına soğumuş olan kıyma harcı ile doldurun daha sonra tüm ağzı birleştirip yavaş yavaş yuvarlamaya devam edin tepsiye dizmeye başlayın köftelerinizin hepsini hazırladıktan sonra büyük bir tencereye su doldurup kaynatmaya başlayın kaynayan suyun içine çok az tuz ve bir limon sıkıp köfteleri birer birer yavaşça bırakın tahta bir kaşık ile karıştırın'ki tencerenin dibine yapışmasın köfteleriniz arada bir yavaşça tekrar edin karıştırmayı ortalama 15 dakika sonra köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacak suyun üzerinde kaynamaya devam köfteleri 5 dakika daha kaynatın ardından bir tabağa alın haşlanan köfteleri tavada tere yağı ile kızartıp servis edebileceğiniz gibi sade olarakta servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder