Ana Sayfa

1 Haziran 2013

Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Şakşuka Tarifi
Malzemeler
6 tane patlıcan
3 adet çarliston biber
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Sos İçin
6 adet domates
3-4 diş sarmısak

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
İlk önce patlıcanları yıkayın ve alacalı yani pijamalı soyun ve bu patlıcanları küp küp doğrayın kızatma tenceresine yağı alın ve patlıcanları kızartmaya başlayın bir yandan biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölün ve yine 2-3 santim boyunda kesin ve patlıcanlar kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine koyup fazla yağından arındırın kızarmış patlıcanları ve biberlerin hepsini kızartın ve bunuda havlunun üzerine alın süzülen tüm malzemeyi bir tencereye alın ve alt kısma koyun sosunu hazırlamak için domatesin kabuklarını soyun ve rendede rendeleyin sarmısaklarında kabuklarını soyup ince doğrayın zeytşnyağını tavaya alın domatesi ve sarmısakları biraz pişirin sulu ama pişmiş olan sosun içine tuz atıp tenceredeki patlıcanların ve biberlerin üzerine dökün servis yapacağınız zaman tabağa alın ve üzerine maydanoz ile süsleyip servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder