Ana Sayfa

12 Haziran 2013

Zeytinyağli Bamya Tarifi

Zeytinyağli Bamya Tarifi
Zeytinyağli Bamya Tarifi
Malzemeler
500 gr bamya
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı
Bamyaların sap kısımlarını bıçak ile kesin ama kökünü koparmayın ardından kendisini salmaması için soğuk su dolu kaba koyun ve içine sirkeyi ekleyip bu suda bekletin. Tencerenizi ocağa alın ve içine soğanları yemeklik doğrayıp atın kavurmaya başlayın zeytinyağı ile domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın tencereye ilave edin. Bamyayı süzgeçe alın ve durulamadan bunuda tencereye ekleyin ve üzerine toz şeker ve limonu sıkın karştırın yarım limon alıp dilimleyip tenceredeki bamyaların üzerini kapatın ve bir çay bardağı soğuk su ekleyip tencerenin altını kısın ve kısık ateşte ortalama 35-40 dakika pişirin pişen bayma yemeğinizi soğutun ve buzdolabında bir kaç saat bekletin soğuk olarak servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder