Ana Sayfa

11 Haziran 2013

Fava Tarifi

Fava Tarifi
Fava Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı su
Yarım limon suyu ve tuz
Hazırlanışı
Baklalarınızı ayıklayıp yıkayın bir kaseye koyun ve sıcak su ile bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve tencerenizi alıp içine 3 bardak su koyun ve içine soğanı doğrayıp atın baklalarıda ekleyin tuzunuda atıp haşlamaya başlayın kaynadığı zaman altını kısıp 1,5 saat pişirin suyu azalır ise sıcak su ekleyip arttırın. Pişen baklalarınızı blender ile parçalatın ve soğuması için bekletin soğuyan favanızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı ve limon suyu döküp servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder