Ana Sayfa

10 Haziran 2013

Pastirmali Kuru Fasulye Tarifi

Pastirmali Kuru Fasulye Tarifi
Pastirmali Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler
400gr kuru fasulye
200 gr çemensiz pastırma
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeterli miktarda su ve tuz
Hazırlanışı
Bir gece öncesinden fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve sıcak suda ıslatın ertesi gün tencerenize yağları koyup eritin içine yemeklik doğramış olduğunuz kuru soğanı atıp kavurun ve kavurulmuş olan soğanın içine pulbiber tuz salçaları ekleyin şekeride atın ve karıştırın süzmüş olduğunuz fasulyeyide atın ve en son pastırmayı üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin kaynamasını bekleyin kaynamaya başladığı zaman tencerenin kapağını kapatın ocağın ateşini kısıp kısık ateşte 1,5 yada 2 saat pişirin fasuleyeleriniz piştiği zamanda tencerenin altını kapatabilirsiniz dilerseniz bu yemeği güveç bir tencerede bile yapabilirsiniz suyunu çok fazla koymayın bir parmak geçecek kıvamda olamsı yeterli olacaktır pastırmalı kuru fasulyeniz hazır yanında pilav salata yada cacık ile ikram edebilrisiniz afiyet olsun ve ellerinize sağlık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder