Ana Sayfa

25 Ekim 2014

Uskumru Tava

USKUMRU BALIK TAVASI YAPILIŞI
Uskumru Tava Yapılışı ve Hazırlanışı
Malzemler
1 kilo uskumru balığı 
200 gr mısır unu
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı ve yapılışı
Uskumru balığını öncelikle temizleyin ve pullarını kazıyın kılçıklarınıda çıkartın dilerseniz balıkçınızdan temizletip alın yıkayıp süzülmeye bırakın. Balıklarınız süzüldükten sonra tavanızı alıp yağınızıda ekleyip ocağınızın altını yakın ve mısır ununun içine tuzu atıp balıkların her yerini bulayın hafif sallayıp fazlalık olanları silkeleyin ve tavaya koyup orta hararetli ateşte pişirmeye başlayın pişen balıklarınızı servis kasesine alıp yeşillikler ile süsleyip servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder