Ana Sayfa

23 Ekim 2014

Taze Zeytinyağli Barbunya Yemeği

TAZE ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ


 Taze Zeytinyağli Barbunya Yemeği
Malzemeler
1 kilo taze barbunya
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 adet küpşeker

Hazırlanışı Taze barbunyalarımızı alıp öncelikle ayıklayın içlerini çıkartıp yıkayın soğanları yemeklik doğrayın tencereye alın yağınıda ekleyip pembeleşene kavurun ardından soyup yıkayıp küp küp doğradığınız patetesleri ve havuçlarıda tencereye ekleyin barbunyayıda koyun salçasını tuzunu ve küp şekeride içine katıp 10 dakika kendi yağı ile kavurun kavurduğunuz harcın içine 3 bardak sıcak su ekleyin ve pişene kadar arada sırada karıştırıp suyunu ve yumuşaklığını kontrol edin yumuşayan ama suyunu çok aşırı çekmiş ise sıcak su ekleyip göz kararı bir taşım daha kaynatın ama suyu çektiği halde barbunyalar pişmemiş ise tekrar sıcak su koyup karıştırın pişne kadar yemeğinizi takip edin piştikten sonra soğuk olarak yada ılık olarak servis edin hanımlar maydonuz  dere otu ile süsleyebilirsiniz ben dere otu kullandım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder