Ana Sayfa

22 Mayıs 2013

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi
Malzemeler
1 adet muz
200 gr çilek
1 litre süt
1 paket çilekli jöle
10 kaşık toz şeker
15 kaşık irmik 

Hazırlanışı
Tenceremizi alalım içine irimği ve toz şekeri koyup karıştıralım ve ocağın altını açıp tencereyi ocağın üzerine koyalım sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamını yakalayana kadar karıştırın ve ocağın altını kapatım kenara alıp soğutalım. Daha sonra jöleyi tencereye alın belirtirilen miktardaki su ile karıştırıp pişirmeye başlayın hemen servis edeceğiniz kup yada kaselere önce çilek dilimleri koyun üzerine irmikli muhallebiden ekleyin onun üzerinede jöleyi dökün. Muzları soyup halka halka doğrayın çilekleride ayıklayın ve yıkayıp dilimleyip üzerine koyun ve buzdolabında 2-3 saat soğutup soğuk olarak servis edin hafif bir tatlı olduğu gibi oldukça pratiktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder