Ana Sayfa

22 Mayıs 2013

Kisir Tarifi

Kısır Tarifi Hazırlanışı
Kısır Tarifi
Malzemeler
400 gr köftelik esmer bulgur
1 demet maydanoz
7-8 dal yeşil soğan
2,5 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
Tuz, Pulbiber
4 kaşık sıvıyağ
Servis için kıvırcık
Hazırlanışı
Değerli hanımlar evlerinizde ikramlık olarak kısır yapmak istiyorsanız ama tarifini bilmiyorsanız sizler için pratik bir tarifi paylaştık. Öncelikle esmer köftelik bulguru geniş bir kaseye alıp içine biraz tuz atıp karıştırın ve üzerini bir santim geçecek kadar sıcak su ilave edin ve kasenin ağzını bir kapak yada tepsi ile kapatıp demlenmeye bırakın bu sırada sizde maydanozları ayıklayıp yıkayın yeşil soğanlarıda temizleyi yıkayın süzülen yeşillikleri teker teker ince ince doğrayın bir tabağa alın ve dinlenmiş suyunu emmiş olan bulguru karıştırıp biraz soğumasını bekleyin ve içine pulbiberi salçayı sıvıyağı ve tuzu ilave edip karıştırmaya başlayın salçayı her yere dağıtın kaşık ile karıştırın ve içine yeşillikleri aktarın ve limonu sıkıp karıştırın ve parlak görünmesi için bir kaşık sıvı yağ ile tekrar yağlayıp servis tabağına alıp kıvırcık yada marul ile süsleyip servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder