Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Hazırlaması Tarifi |
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeler
600 gr pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 adet havuç
1/2 limon suyu
1 kahve fincanı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küp şeker
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Hazırlanışı
Pırasaları ayıklayın ve yıkayın sonra 2-3 santim boyunda eşit boyutlarda kesin doğradığınız pırasaları tekrar yıkayın ve süzgeçe alıp suyunu süzün havuçları soyup yıkayın ve halka şeklinde doğrayın bir tabağa alın ve soğanı soyup doğrayın sarmısaklarıda yine küçük doğrayıp soğanın içine atın şimdi tencereye zeytinyağını alıp içine sarmısak ve soğanları ilave edin biraz karıştırın salçasınıda katıp karıştırın havuçları ve pırasayıda atıp içine şekeri ve tuzu atın limon suyunuda döküp karıştırın 7-8 dakika pırasalarınızı karıştırarak kavurun ardından içine yerterli miktarda su ilave edin yemeğin suyu kaynamaya başladığı zaman içine pirinçleri dökün ve karıştırmaya devam edin şekeri midede gaz olmasını engellemek için tüm zeytinyağlı yemeklerinizde kullanabilirsiniz pişen zeytinyağlı pırasanın altını kapatın sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder