Süzme Mercimek Çorbası Tarifi |
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler
300 gr kırmızı mercimek
2 adet orta boy papates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
3 diş sarmısak
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
2 kaşık un, tuz
Hazırlanışı
öncelikle mercimekleri yıkayıp süzgeçte süzün patatesleri ince ince küp şeklinde doğrayın soğanları soyup küçük küp şeklinde doğrayın ayıkladığınız sarmısaklarıda koğrayın havucunuzuda soyup doğrayın hepsini derin bir tencereye aktarın ve mercimekleride ilave edin tencereye 2 litre su ilave edip kapağını kapatın kaynamaya yakın üzerinde biriken köpüğü alıp atın karıştırın bu şekilde sürekli olarak köpükleri alıp atın karıştırın pişip dağılan sebzeleri ve mercimekleri tencerenizde dilersenizde büyük bir kaseye aktarıp blender yardımı ile parçalayın iyice yada süzgeç yardımı ile iyice süzün kalan süzgeçten geçmeyen posayıda atın tekrardan tencereye aktarın kaynatmaya devam edin eğer çorbanız çok koyu olmuş ise bir miktar daha sıcak su ilave edin bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritin içine iki kaşık unuda ekleyin ve karıştırmaya başlayın unu iyice kavun ki un kokusu kalmasın eğer unu kavurmadan eklerseniz çorbanızdan un kokusu yayılır kavrulan unun içne bir miktar çorba ekleyip karıştırın ki kavurduğunuz un topaklanma yapmasın yavaşça çorbanıza eklediğiniz unu karıştırın sürekli olarak bu şekilde ortalama 10 dakika daha kaynatın tuzunuda ekleyip tencereniniz altını kapatın işte size muhteşem bir mercimek çorba tarifi yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder