Ana Sayfa

19 Mayıs 2013

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Merhaba değerli bayanlar sizler ile bundan sonra bu adreste kendi evimde pişirdiğim lezzetli biraz acılı biraz eşki biraz tatlı olan yemek tariflerini paylaşacağım takip eden değerli kişilere şimdiden teşekkürler. Bu gün sizler ile tavuklu mantar sote tarifini paylaşacağım kolayca yapacağınız tariflerin yanı sıra bazı püf noktalarıda sizlere aktaracağım umarım yardımcı olabilirim
Tavuklu Mantar Sote Tarifi
Malzemeler
500 gr kültür mantarı

300 gr tavuk gögsü yemeklik doğranmış
2 adet domates
2 adet biber
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
yeterli miktarda tuz, pul biber, kekik
pişirmek için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle mantarlarınızı temizce yıkayın ardından mantarlarınızı dilediğiniz şekilde doğrayın bir kapa koyun üzerine soğuk su ilave edin ve içine yarım limon sıkın sıktığınız limon sayesinde mantarlarınız kararmaz ve başka bir yerde tavuk gögsünü kuşbaşı şeklinde doğraın bunu pişireceğiniz tencereye koyun tavukları pişirmeye başlamadan önce tüm malzemeyi doğrayın domateslerin kabuklarını soyun ardından küp küp doğrayın biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıakrtıp biberleride ince ince kesin ve yine soğanları da yemeklik olacak şekilde doğrayın sarmısakları da ince ince kıyın tüm malzeme hazır ise hemen tencerenizin altını yakmaya başlayın tavukları ara sıra karıştırarak pişirin suyunu çekmeye başladığı zaman içine sıvı yağı ilave edin ardından soğanları ve biberleri de ekleyin ve bu malzemeyi biraz kavurmaya başlayın soğanlar ölmeye başladığı zaman hemen sarmısak ve domatesi'de ilave edip karıştırın mantarları süzgeç ile süzüp tencereye aktarın tuzunu ve baharatlarını pişesine yakın atın yoksa ilk başta ekleyeceğiniz tuz yüzünden mantarlarınız sertleşebilir ara sıra karıştırın ortalama 20-25 dakika sonra tuz pul biber ve kekiği ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin dilediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder