Ana Sayfa

23 Ekim 2014

Zeytinyağli Kabak Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI

Zeytinyağlı Kabak Tarifi 

Malzemeler

5 adet kabak
2 diş sarmısak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı ve Yapılışı

Bütün malzemeyi yıkayıp ayıklayın süzün kabakları alıp çizgili soyun ve ikiye ayırıp bir santim eninde doğrayın tencereye yağı alıp içine soğanı yemeklik doğrayın biberlerin çekirdeklerini çıkartıp yemeklik doğrayıp kavrulan soğanın içine katın sarmısaklarıda soyup ezip atın içine domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve bir kaseye alın kabak ve tuzuda ekleyin içine tencerenin kapağını kapatıp biraz sulanması için bekleyin sulandığı zaman karıştırıp içine domatesi ekleyip kısık ateşte ortalama 30 dakika pişirin bu esnada bir kaç kez karıştırın kabaklarınız yumuşadığı zaman tencerenin altını kapatıp soğuması için bekletip dinlendirin soğuk yada ılık olarak servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder