İrmik Helvası Tarifi |
İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
1 paket irmik
1 paket margarin
3 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Süslemek için ceviz yada fındık
Hazırlanışı
Teflon bir tencere alın ve tahta bir kaşık kaşığa ve tavaya yapışma olmaz bu sayede tencereyi ocağa alıp ateşi açın ve tencerenin içine margarini bırakın eritmeye başlayın yağınız eridiği zaman bir patek irmiği içine boşaltın ve devamlı olarak karıştırın ocağın altınıda kısık yapmayı unutmayın kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin irmiklerin renkleri değişmeye başlayacaktır pembeleşmeye başladığı andan itibaren çok dikkatilice karıştırın yanmadan irmikler içine şekeri ilave edin ve karıştırın şekerlerde erimeye başlayacaktır çok fazla tutmadan 2 dakika sonra soğuk su ilave edip karıştırın ama dikkat edin parmaklarınız yada elniz yanmasın çünkü suyu koyduğunuz zaman kabarık balonlar oluşacaktır bu balonlarda patlayacaktır bu yüzden uzun saplı bir kaşık kullansanız kendinizi koruma altına almış olursunuz suyunu çekmeye başladığı zaman karıştırıp ateşin altını kapatın ve 15 dakika bekeltin sonra bir kase alıp içini ıslatın ve ıslak olan kasenin içine helvayı doldurup servis edeceğiniz tabağa ters çevirin üzerine ceviz yada fındık koyabileceğiniz gibi ögütülmüş hindistan cevizi yada öğütülmüş antep fıstığı ilave edip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder