Ana Sayfa

22 Mayıs 2013

Elmali Tart Tarifi

Elmali Tart Tarifi Yapilisi
Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler
İçi için
4 adet kırmızı yada sarı elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hamuru İçin
125 gr margarin
1/2 su bardağı toz şeker

1 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği miktarda un
Üzeri için Pudra şekeri

Hazırlanışı
Elmaları yıkayıp rendeleyin bir tavaya alın içine şekeri ve tarçını ilave edip karıştırın suyu çekene kara pişirin suyu çektiği zaman ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin. Derin bir kaba hamurun tüm ıslak malzemelerini katın daha sonra toz olan malzemelerini ilave edip yoğurmaya başlayın hamuru 15 dakika dinlendirin daha sonra bir elma kadar hamuru kopartın ve buzluğa koyup dondurun kalan tart hamurunu yuvarlayıp merdane ile tart kalıbının büyüklüğünden biraz daha büyük bir şekilde merdane ile açın ve tart kalıbını yağlayıp içine açtığınız hamuru yayın içine soğuttuğunuz elmalı harcı yayın ve üst katına buzlukta dondurduğunuz hamuru rende ile rendeleyin ve 180 derecelik fırında üzeri ve altı pembeleşinceye kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder