Ana Sayfa

19 Mayıs 2013

Manti Tarifi

Mantı Tarifi Yapılışı
Mantı Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Tuz
İçi İçin
3 adet orta boy kuru soğan
500 gr kıyma kıymanızı iki defa çektirin
1 kaşık tereyağı

Karabiber, pulbiber ve tuz
Sosu İçin
4 Kaşık tereyağı
8-9 diş sarımsak
500 gr yoğurt
Nane, Pulbiber, Tuz
Hazırlanışı
Tahmini pişirme süresi 2 saat süren bu enfes tarif için kollarınızı katlamaya başlayın. 3 bardak unu derin bir kaseye eleyerek alın ve unun ortasını açın tuzu ekleyip karıştırın ki tuz eşit miktarda hamurun her yerinde olsun ardından unu yine havuz yapıp içine yumurtayı ekleyin ve suyunuda yavaşça ilave edin yavaş yavaş karıştırın suyunu birden dökmeyin dediğimiz gibi azar azar ekleyin hamuru yoğurmaya devam edin kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin hamurunuz eğer yumuşak olursa un ekleyip sert kıvamı yakalayana kadar yoğurun. Hamurunuzdan bezeler yapıp üzerine nemli bir bez yada nemli bir streç ile kapatıp dinlendirin 20-25 dakika. Harcını hazırlamaya başlayın kıymayı tencereye alıp kavurmaya başlayın suyunu çekmeye başladığı zaman inceince kıydığınız soğanları ekleyin yağınıda ekleyip kavurun tuz pul biber ve karabiberi ekleyip pişene kadar karıştırın piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamurunuzu açacağınız yere alın ve zemini un ile kaplayın oklavanızı alıp hamurları açmaya başlayın ince bir hamur açtıktan sonra kalınlığı için 2-3 milim kalınlık yeterlidir.Açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde kesmeye başlayın kesitiğiniz hamurların üzerine soğuyan kıyma harcını ilave edin her kare için bir miktar harç koyup kenarlarını birleştirmeye başlayın bokça şeklinde parmaklarınız ile sıkıştırıp un serptiğiniz tepsinin üzerine bırakın tüm hamurları aynı şekilde kesip doldurup kapatın. Büyük bir tencereye su doldurun içine biraz tuz atıp kaynamaya başlayan suyun içine hamurları dökün tahta kaşık ile karıştırın ki tencerenin dibine yapmaşmasın isterseniz fazla olan mantıları tepside bırakıp kurumasından sonra dolap poşetine koyup dondurucuya koyup şoklayıp acil bir misafir geldiği zaman kaynatıp servis edebilirsiniz kaynamaya başlayan mantılar suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır suyun üzerinde 10 dakika daha kaynayan mantıları süzgeç yardımı ile kenara alın. Sosunu hazırlamak ise çok kolay sarmısaklı yoğurt kullanabileceğiniz gibi kendinizde sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın sarmısakları soyup dövün yoğurdun içine koyup karıştırın bir miktarda tuz atın içine iyice çırpın. Sosunu hazırlamaya geldi sıra tavanıza tereyağını alın eriyen yağın içine nane ve pulbiberi ekleyip kızdırın. Servis tabaklarının içine mantıları koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve en son teryağlı sosu dökün servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder