Zeytinyağli Bamya Tarifi |
Besamelli Karnabahar Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
1 litre süt
2 adet karnabahar
100 gr taze kaşar peyniri
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Karnabaharlarınızı ayıklayıp yıkayın ve bir tencereye su koyup haşlayın haşlama suyunun içine bir yemek kaşığından az tuz ekleyip haşlayın haşlanan karnabaharları süzgeçe alıp suyunu süzün. Tencerenizi alın ve içine margarini ekleyip ocakta margarini eritin eriyen yağın içine unu ekleyip kavurmaya başlayın ortalama 3-4 dakika kavurduğunuz unun içine sütü yavaşça aktarıp karıştırın süt kaynayıp koyulaştığı zaman ateşin altını kapatın. Borcam tabağınızın alt kısmını yağlayın ve içine karnabaharları ekleyin üzerine başemal sosunu dökün ve en üst katına rendelediğiniz taze kaşar peynirini serpin ve sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder