Ana Sayfa

26 Mayıs 2013

Bulgur Pilavi Tarifi

Bulgur Pilavi Tarifi
Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
1 kase pilavlık bulgur
1/3 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tablet et suyu
1 küp şeker
Tuz, Su
Hazırlanışı
Tencerenize yağı koyup eritin eriyen yağın içine tel şehriyeyi aktarın ve şehriyeler pembeleşene kadar karıştırın şehriyenin içine bulguru koyun karıştırın şekeri içine atın et suyunuda tuzunuda karıştırın 7-8 dakika kavurun bulguru içine 4 bardak sıcak su ilave edin karıştırın kaynadığı zaman altını kısıp kapağını kapatıp arada bir karıştırmak kaydı ile pişirin ve piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder