Ana Sayfa

26 Mayıs 2013

Salçali Bulgur Pilavi Tarifi

Salçali Bulgur Pilavi Tarifi
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler
1 kase pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan

1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tablet et suyu
Tuz, Su
Hazırlanışı
Pilav yapacağınız tencereyi ocağa alın içine yağları ilave edip eritin eriyen yağın içine soğanları ince ince kıyıp atın biberlerinde çekirdeklerini çıkartıp kızartın daha sonra salçayı koyup karıştırın ve bulguru ekleyin 5 dakika kavurun ve tuzunu et suyunu atıp karıştırın suyunuda ekleyin 4 su bardağı sıcak suyu karıştırın ve kaynamasını bekleyin kaynayan pilavı ocağınızın küçük bölmesine alıp kısık ateşte pişirin ve 15 dakika demlendirip sıcak olarak servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder