Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

Cacik Tarifi

Cacik Tarifi Hazirlanisi
Cacık Tarifi
Malzemeler
4 adet salatalık
2 kase yoğurt
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeterli miktarda su ve tuz
Hazırlanışı
Salatalıkları yıkayın ve kabuklarını soyun derin bir kaseye alıp ince ince doğrayın. Sarmısakları soyun ve yıkayıp küçük bir cezvede haşlayın sarmısak döveceği ile ezin bu pratik bilgi ile sarmısaklı yemekleriniz yada cacıklarınız midenizi yakıp eşkime yapmaz arzu edersenizde kabuklarını soyup ezip salatakların içine atın ve yoğurduda ekleyin ve içine tuz ve yoğurdu ekleyin çırpın yoğurt tamamen dağıldıktan sonra içine yeterli miktarda su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın ve  soğuk olarak kaselere alıp üzerine kuru nane atıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder