Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

Biber Dolmasi Tarifi

Biber Dolmasi Tarifi
Biber Dolması Tarifi
Malzemeler
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
5 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım limon
Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
200 gr yarım yağlı kıyma
3 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı
Dolmalık biberleri yıkayıp saplarını çıkartıp içini yıkayın ve saplardaki çekirdekleri temizleyip yıkayıp süzgeçte süzün kıymayı tencereye alın ve kavurun içine tuz su ilave etmeyin soğanı sarmısakları soyup ince ince doğrayıp pişen kıymanın içine koyun ve içine zeytinyağı koyun karıştırın soğanlar pişince içine salçayı tuzu karabiberi ve kimyonu ve pulbiberi ekleyip karıştırın önceden sıcak suda ıslatıp yıkadığınız pirinçleride kıymanın içine dökün ve kavurun bir bardan suda ekleyin ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin dinlenip soğuması için kenara bırakın. Dolmalık biberleri kürdan yardımı ile 3-4 delik yapıp çekin dolmalık biberlerin içlerini dolma harcı ile doldurun ve sapları ile kapatın tencerenize yerleştirin sıcak suyu bir kaseye alın ortalama 1.5 litre sıcak suyun içine tuz ve limon suyu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine dökün tencerenizi ocağa alın ve kaynamasını bekleyin kaynayan suyu gördüğünüz anda hemen kapağını kapatıp ocağın altını kısın kısık ateşte 35 dakika pişirin ve 20 dakika dinlendirin sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder