Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek Tarifi Yapimi
Etli Ekmek Tarifi
Malzemeler
500 gr yarım yağlı kıyma
4-5 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan

3 diş sarmısak
1 çay bardağı su
Tuz, Karabiber, pulbiber, kırmızı biber, kimyon
Hamuru için
3 bardak un
Yeterli miktarda su ve tuz
Hazırlanışı
Öncelikle hamuru yoğurmak için geniş bir kaseye unu alın tuzunu ilave edin karıştırın ortasını havuz yapıp suyu yavaşça döküp parmak uçlarınız ile yoğurmaya başlayın ve hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak şekilde yoğurmaya devam edin ve hamurun üzerine temiz nemli bir bez örtüp dinlendirin. Etli ekmeğin içini hazırlayama geldi sıra etinizi kaseye alın ve domateslerin kabuklarını soyun rondoya atın yada rendeleyin biberlerinde çekirdeklerini çıkratıp ince ince kıyın yada rondada doğrayın soğanı sarmısakları soyup icne doğrayın hepsini kıymanın içine koyun tuzunu kırmızı biberini kimyon ve karabiberini ekleyin suyunuda döküp yoğurmaya başlayın tüm malzemeyin iyice yoğurduğunuzadan emin olduktan sonra hamurdan bezeler yapın ve lahmacun hamuru kalınlığında yani 2 milim kalınlığında açın ve etli ekmek harcını içine yayıp fırın tepsinize koyun tepsinin alabildiği kadar doldurun ve sıcak olan fırında 7-8 dakika pişirin ve sıcak oalrak yanında salata yeşillikler ile servis yapın bu tarif 4-5 kişilik olup hazırlama süresi 1 saat sürer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder