Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Çikolatali Pasta Tarifi

Çikolatali Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler
Keki için
4 tane yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt

1 fincan ılık su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 bardak süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 tane yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un

Üzeri için
2 su bardağı süt
240 gr bitter çikolata

Süslemek için
Kakao
1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı
İlk önce tüm kek malzemesini alıp kek hamuru gibi karıştırın yumurta şeker erimesinden sonra tüm sıvı ve katı malzemeleri aktarıp mikser ile çırpın ve önceden yağladığınız fırın tepsisinin içine bir miktar toz gibi un atın ve keki yuvarlak kalıba dökün önceden ısttığınız fırında 170 derecede 35-40 dakika pişirip çıkartın soğuması için bekletin kek soğur iken sizde tencereyi alıp içine hazır kremayı boşaltın ve kaynama anına geldiği zaman altını kapatın bitter çikolataları rendeleyip kremanın içine atın ve karıştırıp çikolatayı eritin eriyen bitter çikolatalı kremayı buzdolabına koyup 1-2 saat bekletin. Bir yandanda pasatanın asıl kremasını yapmaya başlayalım tüm krema malzemelerini tencereye alıp mikser ile karıştırarak pişirelim kaynamaya başladığı zaman kabarıp balon yapan kremanın altını kapatıp 5 dakika daha çırpın ve soğuması için bırakın. Pişirdiğimiz pandispanya kekini alıp iplik yada uzun kek bıçağı yardımı ile üç parçaya keselim kekimizi yapmadan önce hamuruna yoğurt eklediğimiz için süt yada kahve ile keki ıslatmaya gerek kalmadı keki servis edeceğiniz tabağa alın ilk kata kendi pişirdiğiniz kremadan sürün ikinci keki kapatın ve yine kremayı sürün yine son kek parçasınıda kapatıp üzerine yine evde yaptığımız kremayı sürün krema bittikten sonra hazır krema ve bitter çikolata ile yaptığımız kremayı eşit şekilde pasatanın her tarafına yanlarına sürün ve en son olarak bitter çikolatasını alıp rendeleyip pasatanın üzerine ve yanlarına serpin kakaoyu çay süzgeçine alıp yine pasatanın etrafında serpip soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder