Hasan Paşa Köftesi Tarifi |
Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
500 gr yarım yağlı kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı domates suyu
1 fincan su
2 adet domates
Karabiber
Kimyon
Tuz
Patates püresi için
2 adet orta boy patates haşlanmış
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Hazırlanışı
Patatesleri ezin içine sütü ve margarini koyup iyice karıştırın ve kenara alın köftesini hazırlayın köfte malzemesini hazırlayın tüm malzemeyi ince kıyın ve kıyma ile yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp eliniz ile şekil verin fırın tepsinizi yağlayın ve köfteleri dizin ve önceden ısıtılmış fırında 180 dercede köfteler pişine kadar pişirin çıkartın ve üzerine domates dilimleri koyun üzerine patates püresi sürüp ve kaşar peynirini serpin ve fırında 10 dakika daha pişirin sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder