Yaz Güveci Tarifi Yapılışı |
Yaz Güveci Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
2 adet çarliston biber
2 adet patates
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
300 gr taze fasulye
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi ayıklayıp yıkayın ve yemeklik doğrayın ayrı ayrı tabaklara ve tencereyi alın atına eti döşeyin üzerine soğanı atın üstüne patatesi biberlerden bir tutam serpiştirin patlıcanı ve kabaklarıda atın en üst kısma biberleri atın salçayı tuzu ve sıvı yağı bir tabağa alın içine 1,5 bardak su ekleyip karıştırıp türlünün üzerine dökün ve tencereyi ocağa koyun yemeğin suyu kaynadığı zaman altını kısıp kapağını kapatın ve 1 saat kısık ateşte pişirin 20 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder