Ana Sayfa

29 Mayıs 2013

Revani Tarifi

Revani Tarifi yapılışı malzemeleri
Revani Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
5 Su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
4 damla limon
Hazırlanışı
Revaniyi pişirmeden önce tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım tencereye şeker su ve limon damlasını koyup kaynamaya bırakalım şerbet kıvamını bulduğu zaman ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alalım. Revaninin pastasını hazırlayalım şimdi derin bir kaseye irmik un yoğurt sıvıyağ yumurta kabartma tozunu koyup mikser ile karıştırın yağladığınız kare yüksek kalıba dökün ve önceden ısıttığını fırında kekimizi kızarana kadar pişirelim kek pişer pişmez hemen üzerine soğuk şerbeti dökelim ve şerbeti emene kadar bekletelim daha sonra dilimleyip servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder