Rus Böreği Tarifi |
Rus Böreği Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı süt
1/2 yaş maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için
250 yarım yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
8-9 dal maydanoz
Tuz, Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Sütü kaseye alın içine yaş mayayı koyup eritin içine suyuda ekleyin tuzu ve şekeride koyup iyice karıştırın margarinide ekleyin karıştırıp eliniz ile yağı parçalayıp eritin içine alabildiği kadar un ilave edip yoğurun hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olsun üzerine nemli bir bez örtün ve sıcak bir yerde kabarması için bekletin 2 saat kadar. Soğanı ince ince kıyın ve kıyma ile birlikte pişirin içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pişirin içine tuz karabiber atın ve altını kapatın son olarak kıydığınız maydanozları ekleyin mayalanmış olan hamurdan yumurtadan biraz küçük parçalar kopartın ve eliniz ile açın içine kıymalı harç koyup kapatın tüm hamuru aynı şekilde yapın ve kırtma tavanıza yağ koyup ısınan yağda kızartıp servis tabağına koyup sıcak servis edin.
Bu bildiğin çi börek!
YanıtlaSil