Ana Sayfa

28 Mayıs 2013

İslim Kebabi Tarifi

İslim Kebabi Tarifi
İslim Kebabi Tarifi
Malzemeler
1 tane kuru soğan
800 gr kuzu kuşbaşı
4 tane domates
4 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane patlıcan

150 gr margarin yada tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
İslim kababını yapmak için öncelikle etleri yıkayıp tencereye koyun suyunu verene kadar pişirin suyunu çekmeye başladığı zaman içine doğardığınız yemeklik soğanı ve yağı ekleyip kavurun 1 yekem kaşığı un ekleyip doğradığınız domatesleride ekleyin tuzda atıp üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve etleri pişmeye bırakın. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına doğarayın tuz atıp üzerine acısını alın ve yıkayın havlu ile kurutup artı şeklini verip ortasına pişmiş olan etten koyun ve patlıcanları kapatın bohça gibi üzerine doğradığınız halka domates dilimi ve biberden koyup kürdan ile tutturup tepsiye dizin ve tüm malzemeyi bu şekilde yapıp tamamlayın kalan etin sosunu bu patlıcanların üzerine dökün ve sıcak fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak pilav ile servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder