Peynirli Gözleme Tarifi Hazırlanışı |
Peynirli Gözleme Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
4 adet yufka
300 gr yağlı peynir
7-8 dal maydanoz
1 dal yeşil soğan
Pulbiber
Tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle gözlemenin iç harcını hazırlayın peyniri rende ile rendeleyin ve bir kaseye aktarın maydanozları doğrayın ince peynirin içine koyun yeşil soğanıda yıkayıp ince ince kıyın ve peynirin içine katın pul biberinide ilave edip karıştırın bir kenara bırakın. Yufakaları tezgaha serin hepsini üst üste serin ve ortadan ikiye bölün böldüğünüz yufakaları üst üste dizin ve malzemeyi yufkanın ortasına koyup eşit şekilde dağıtın harcı ve yufkaların kenarlarını katlamaya başlayın kare şeklinde tüm kenarları kapattıktan sonra tüm yufkaları aynı şekilde peynirli harç ile doldurup katlayın ve tavanızı ocağa alıp altını açın ısınan tavanın içine gözlemeyi bırakın alt katı biraz pişince hemen çevirin yufkanın pişmesinden sonra öteki tarafı çevirip ilk kısımınıda pişirin pişen gözlemeyi servis tabağına alıp üzerine tereyağını sürün tüm yufkaları aynı şekilde pişrip yağlayın sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder