Ana Sayfa

31 Mayıs 2013

Portakalli Kereviz Tarifi

Portakalli Kereviz Tarifi
Portakalli Kereviz Tarifi
Malzemeler
2 adet kereviz
5 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 tane portakalın suyu takriben 1 su bardağı
portakal suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
2 adet küp şeker
1 tane limon
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Kerevizi soyup yıkayın ve iri iri 4-5 santim büyüklüğünde doğrayın. Yarım limonu sıkıp 4 litre suda bu kerevizleri bekletin. Soğanları soyup iri piyazlık doğrayın zeytinyağını tencereye alın ve soğanı içine koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları soyun ve verev doğrayın soğanın içine atın 10 dakika kavurun ve içine kerevizide atın üzerine taze sıkılmış olan portakal suyunu katın ve içine şeker ve tuzu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın piştikten sonra yemeği dinlendirin bir gün eğer aceleniz var ise en azından 4-5 saat dinlendirip soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder