Ana Sayfa

26 Mayıs 2013

Açma Tarifi

Açma Tarifi Yapilisi Hazirlanisi
Açma Tarifi
Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı toz şeker
7 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Üzeri için
1 tane yumurtanın sarısı
Susam
Hazırlanışı
İlk olarak derin bir kase alıp kenara bırakın küçük bir tencerede suyu ve sütü ılık kıvamda ısıtın hamuru yoğuracağınız kabın içine ılık sulu sütü dökün ve içine mayayı atıp eritin şekerini sıvı yağını ekleyin tuzuda ve yumurtayıda atıp bu sulu karışımı iyice karıştırın ve içine unu azar azar dökün ve eldiven takıp eliniz ile yoğurmaya başlayın hamurun yumuşaklığını kendiniz eliniz ile ayarlayacaksınız kıvamı kulak memesi kıvamında olacaktır ununuzu azar azar katın ki sert bir hamur ile baş başa kalmayasınız eksik olursa içine biraz daha ilave edip yoğurmaya devam edin ve hamurun üzerine nemli temiz bir bez örtüp dinlenip mayalanmasını bekleyin ortalama 2-3 saat mayalanmış olan hamuru alıp yumurtadan biraz küçük hamur parçaları kopartın ve  hamuru elinizde yuvarlayıp beze yapıp bekletin 5 dakika daha sonra bu hamuru eliniz ile silindir gibi uzatın ama çok uzun olmamasına dikkat edin ve iki ucunu alt kısımda birleştirin yağladığınız fırın tepsisine bu açma hamurlarını dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün hamur fırçası ile yada tatlı kaşığınızın ters kısmı ile yumurtalayın ve üzerine susam atıp 170 derecelik fırınızda 30-35 dakika pişirip sıcak yada ılık servis edin afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder