Ana Sayfa

30 Mayıs 2013

Şark Köftesi Tarifi

Şark Köftesi Tarifi
Şark Köftesi Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur ince
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen yada reyhan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı süzme taze yoğurt
3-4 diş sarmısak
100 gr kavurma et
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hazırlanışı
İlk başta yemeğimizin köftesini hazırlayalım soğanları soyun ve piyazlık doğrayın bulguru bir süzgeçe alın ve yıkayın kenara alıp süzülmesi için bekletin. Tencerenizi alın ve içine bulguru atın üzerini dolduracak bir parmak geçecek kadar sıcak su ile doldurun ve piyazlık doğradığınız soğanı ve kuru fesleğen yada reyhanı atıp tencerenin altını kısık ateşe getirip pişirmeye başlayın suyunu çektiği zaman ocağın altını kapatın. Pişen bulgurulu harcı bir kaseye içine unu ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyin ve yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde sıkın uzunlamasına aynı çiğköfte gibi şekil verin tepsiye dizin sarmısakları soyup dövün ve yoğurt ile karıştırın ve kenara alın sarmısaklı yoğurdunuz hazır bekletin. Salaçasını kavurmak için tereyağını eritin kalan soğanı piyazlık doğrayıp yağda kavurun içine kavurmayıda atın 1 kaşık salçayıda ekleyip kavurun. geniş bir tencerede 6 litre suyu kaynatın ve köfteleri bu suda kaynatın ve 10-15 dakika pişirin servis tabağına alın köfteleri ve üzerine sarmısaklı yoğuruttan dökün ve son olarak sarmısaklı kavurmalı sostan dökün ve toz biber ve pulbiberide serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder