Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi |
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler
1 fincan dolusu şehriye
2 su bardağı pirinç
1 adet et bluyon
2 adet küp şeker
1/4 limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Çok kolay olan bu tarifte bir farklılık yaptım limon suyu ekledim bunu tarifi okuduğunuz zaman anlayacaksınız 30 dakikada pişen bu 4 kişilik tarifi herkes yapabilir. Öncelikle 2 bardak pirinçi bir kapta sıcak su ile ıslatın içne bir miktarda tuz koyun ıslattığınız pirinçleri süzgeçe alıp soğuk su ile yakayın pirinçten nişasta akması durana kadar buda ortalama 5-6 defaya denk geliyor pirinçleri süzgeçte süzmeye bırakın pilav yapacağınız tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağını ekleyin yağ eriyip köpürmeye başladığı zaman içine şehriyenizi ekleyip karıştırmaya başlayın şehriyelerin ve tereyağının yanmaması için sürekli olarak karıştırın pembeleşince şehriyeler içine süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırın ve hemen içine şekerleri atın ki piştikten sonra midenizde şişkinlik yapmasın ve limon suyunu ilave edin karıştırın limon suyu sayesinde pirinçlerinizde beyazlık kalıcı olur parlaklık verir bu notu aklınızın bir köşesine yazmayıda unutmayın kavurmaya devam edin et tabletini bir bardak sıcak suda eritip bekletin pirinçleri yaklaşık olarak 9-10 dakika kavurun kavurduğunuz pirinçlerin içine et suyunun olduğu sıcak suyu ekleyin ve 3 bardak daha sıcak su ekleyin tuzunuda ekleyin ve karıştırıp tadına bakın tadı tam geliyorsa biraz daha tuz atın çünkü tuzu pirinç emdiği için tuzu az olacaktır piştiği zaman bu yüzden tuzun miktarı biraz fazla olsun çok olmamak kaydı ile pilav tencerede kaynamaya başladığı zaman ocağınızın küçük gözüne alıp kısık ateşte pişirmeye başlayın arada bir hafif karıştırıp kapağını kapatın suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın daha sonra servis yapın. Pilav yapacaksanız eğer az veya daha çok size bir not 1 su bardağı baldo pirinç için 2 su bardağı su ekleyin sizin pişireceğiniz kişi sayısına göre kendiniz ayarlayın bu miktarı afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder