Ana Sayfa

25 Mayıs 2013

Simit Tarifi

Simit Yapilisi Tarifi ve Malzemeleri
Simit Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı un
1,5 su bardağı susam
Hazırlanışı
Hanımlar derin bir kap alıp içine elek koyun ve unu ekleyin unu eleyin ortasını havuz yapın ve yaş mayayı içine koyup ılık su ile mayayı dağıtalım ve içine toz şekeri ve tuzu koyun sıvı yağıda ekleyin unu yoğurmaya başlayın hamur kulak memesi kıvamında olacağı için eksik olursa un ekleyin bu hamuru ortalama 1-2 saat dışarıda yada buzdolabında dinlendirin mayalanması için. Hamurdan parçalar kopartıp eliniz ile fitil şeklinde hepsini tepsiye dizin fitilleri 20 dakika daha dinlendirdikten sonra bu hamuru 33 santim yada 30 santim boyunda uzatın ve uçlarını birleştirin halka şeklini verdikten sonra bir leğenin yada kasenin içine soğuk su doldurun bu simit halkalarını bu suya batırıp hemen çıkartın ve tabağa boşalttığınız susamın içine bulayın ve her yerinin susama bulaşmasını sağlayalım ve fırın tepsinizi yağlayıp içine simitleri dizin ve 15 dakika bekletin fırının altını 180 dereceye ayarlayın ve içine koyun 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin simitlerinizi ortadan ikiye bölüp arasına krem peynir domates dilimleri doyup kahvaltılarınızda değişiklik yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder