Ana Sayfa

24 Mayıs 2013

Soslu Çupra Balik Tarifi

Soslu Çupra Balik Tarifi
Soslu Çupra Balık Tarifi
Malzemeler
1 kilo çupra balık
1 adet limon
7-8 diş sarmısak
5-6 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber

1 çay bardağı sirke
Hazırlanışı
Balıklarınızı alıp ayıklayın temizce yıkayın ve süzgeçe alın süzün üzerine sirkeyi dükün bekletin. Domatesleri yıkayın soyup küçük doğrayın sarmısakları soyup doğrayın tavaya tereyağını alın eridikten sonra içine domatesi ve sarmısakları dökün kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 10 dakika daha pişirin içine tuzu karabiberi ekleyin karıştırın fırın tepsinizi yağlayın balığı süzgeçe alıp tekrar süzün üzerine biraz tuz atıp karıştırın ve çupra balıklarınızı tepsiye dizin üzerine domates sosunu dökün ve limonu sıkıp önceden ısıtığınız fırına balıkları süzün ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak tabaklara alıp üzerine sosuda ekleyip servis edin son bir ayrıntı daha balıkların başlarını kopartmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder