Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavi Tarifi |
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavi Tarifi
Mazlemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet küp şeker
1/4 limon suyu
2 adet et suyu
Tuz, Su
Hazırlanışı
Margarini tencereye alın ve eritin erdiği zaman içine şehriyeleri atın ve kavurmaya başlayın.Kavrulan şehriyenin içine sıcak suda ıslattığınız yıkadığınız pirinçleri tencerenin içine atın ve kavurmaya başlayın kavrulurken bir yandanda içine şekeri tuzu et suyunu limonuı sıkıp karıştırın 7-8 dakika kavurun ve içine 4 bardak sıcak su koyup pilavınızı pişirmeye başlayın suyunu çektiği zaman ocağın altını kapatın ve dinlenmeye alın dinlendikten sonra ılık olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder