Ana Sayfa

10 Haziran 2013

İmam Bayildi Tarifi

İmam Bayildi Tarifi
İmam Bayildi Tarifi
Malzemeler
10 adet kemer patlıcan
yarım kilo domates
4-5 adet kuru soğan
Kızartmak için sıvıyağ
2 diş sarmısak
İçi için

3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demek maydanoz
1 adet küp şeker
1 Tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların sapındaki yaprakalrı temizleyin ama temizler iken dikkat edin dikenleri batmasın patlıcanlara üç çizgi yapmak kaydı ile alacalı soyun ve ortasına bir çizik atıp tuzlu suda acısını verene kadar bekletin durulayıp kağıt havlu yardımı ile kurutun. Tencerenizde patlıcanları kızartın ve tabağa alın. İçini hazırlamaya başlayın tencerenizin içine yağı alın ve doğardığınız soğanı atın pembeleşinceye kadar kavurun domatesleri yemeklik doğrayıp ekleyin sarmısakları dövüp atın domatesleride ekleyin tuz pulbiber suyunu verene kadar pişirin ve suyunu çekmeye başladığı zaman içine maydanozuda doğrayıp atın ve ocağın altını kapatın. Fırın tepsinizin içine patlıcanları dizin ve ortasına attığınız uzun çizgiden yarın ve içine domatesli sosu doldurun tüm patlıcanların içini doldurduktan sonra bir kapta 3 bardak su tuz şekeri eritip karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün fırınızı ısıtın içine koyun patlıcanlarınız pişene kadar pişirin 30 dakika dinlendirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder