Ana Sayfa

2 Haziran 2013

Vişneli Dondurma Tarifi

Vişneli Dondurma Tarifi yapilişi
Vişneli Dondurma Yapilişi
Malzemeler
1 kilo süt
500 gr çekirdeksiz vişne
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı
Tencerenize soğuk sütü dökün ve içine nişasta sahlep sekeri atıp karıştırın ve sürekli karıştırın  ama düz küçük yemek kaşığı ile deği,l büyük servis kaşığı ile savurarak hızlı hızlı yani lapayı soğutur gibi karıştırın ve kaynamaya başladığı zaman 15 dakika daha kaynatın ve karıştırın ocağın altını kapatın. Tenceredeki dondurmayı sürekli olarak karıştırın ve soğuyana kadar buna devam edin. Soğuyan dondurmayı dolabınızın buzluk kısmına koyup 1 saat dinlendirin ve bir saat  sonra çıkartıp tekrar mikser ile karıştırın buna 3-4 saaat daha devam edin ve her bir saat ara ile mikser ile çırpın ve dondurucuya koyun en son karıştıma işleminde ise vişneleride atıp karıştırın ve dondurucuya koyun dondurmanızı ertesi güne kadar bekletin ve ertesi gün meyveler yada tatlılarınızın yanında servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder