Ana Sayfa

16 Temmuz 2013

Şehriye Pilavi Tarifi

ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI HAZIRLANIŞI
Şehriye Pilavi Tarifi
Malzemeler
1 paket arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
Yeterli miktarda su tuz
Hazırlanışı
Tenecerenizi alın ve içine margarini ekleyip yağı eritin eriyen yağın içine kişi sayısına göre su bardağı ile ölçüp ekleyin örnek vermek gerekirse 2 kişi için bir su bardağı pirinç yada şehriye yeterli olacaktır. 4 kişilik tarif için
örnek vermek gerekirse 2 su bardağı arpa şehriyeyi alıp eriyen yağın içine ekleyin ve karıştırın ateşin altı açık olsun ki pembeleşsin şehriyeler. ŞEhriyeler pişmeye başladığı zaman pembeleşmesinden sonra içine tuz et suyu veya tavuk suyuda atıp karıştırın daha önceden başka bir yerde bu çaydanlık olabilir yada tencerede ısıttığınız 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın suyu kaynayan pilavınızı karıştırın tencerenizin kapağını kapatıp ocağınızın altını iyice kısık yapın ve şehriyeleri arada bir kaşık yardımı ile karıştırın suyunu çeken şehriye pilavınızın ocağının ateşini kapatıp kapağı kapalı halde demlenmeye bırakın. Demlenen pilavınızı tabağa alıp yanında sulu yemekler ve salata birlikte servis edebilirsiniz örnek verecek olursak şehriye pilavı yanında patates sulusu ve domates salatası ayran eşliğinde hazırlayabilirsiniz afiyet olsun ellerinize emeklerinize sağlık bizi takip etmeye devam edin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder