Ana Sayfa

26 Mayıs 2013

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi Yapilisi
Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler
3 kahve fincanı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
100 gr margarin

2 yemek kaşığı kakao
3 tane muz
Yeterli miktarda un
Kreması
2 paket krem şanti
1/2 su bardağı çikolata kırıntısı
1 paket krema sertleştiricisi
Hazırlanışı
Keki hazırlanamak için kasenin içine yumurta ve toz şekeri koyup köpürünceye kadar mikser ile çırpın.Köpüren yumurtanın içine sütü ekleyin ve kabartma tozunuda atıp çırpın oda sıcaklığında erimiş olan margarinide ekleyip elliniz ile parçalayın kakaoyu ve unuda ekleyip kek kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamuru yuvarlak ve yüksek dar bir kek kalıbını yağlayıp dökün 160 derecelik fırında kekiniz kabarıp pişene kadar pişirin. Kek kalıbında soğuyan kekimizi servis edeceğiniz tabağa alıp kekin kenarında ortalama 1 cantim yada 1,5 santim kalınlığında kalacak şekilde oyup çıkartın tabanındada aynı şekilde bir santim kalsın oyduğunuz kekin parçasını atmayın ufalayıp bir tabağa alın. Kekin kremasını bir kaseye alın içine krema sertleştiricisini ekleyin muzları soyup ortadan ikiye bölüp oyduğunuz kekin içine doldurun hazırladığınız kremanın içine çikolata parçalarınıda ekleyin ve kekin doldurduğunuz kısmına dökün ve üzerine ufaladığınız kek kırıntılarını serpin böylece kubbe şeklini alan köstebek pastanız hazır dolapta soğutup kremanın donmasını sağlayın dilimleyip servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder