Buğdayli Yoğurt Çorbasi Tarifi |
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
1 tane yumurta
1 su bardağı dövme yani bütün buğday
1,5 litre su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Dövmelik buğdayı bir gece önceden ıslatın ve suyunu süzüp tencereye alıp kaynatmaya başlayın yumuşamaya başladığı zaman altını kısın bir kasede yumurtayı ve yoğurdu iyice karıştırın yada mikser ile çırpın 1 bardak suyuda içine ilave edip karıştırın ve tencereye alıp tahta kaşık ile sürekli karıştırıp kaynatın yoğurt kesilmesin diye sürekli karıştırın ve içine süzdüğünüz buğdayları ekleyip karıştırmaya devam edin kıvamı koyu ise su ekleyerek inceltebilirsiniz ama ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun ki çorba kesilmesin 20-25 dakika kaynattığınız çorbanın altını kapatın kaselere alın ve tavada yağı eritin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin ve azıcık daha kızartıp çorbaların üzerine döküp sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder