Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Bademli Pilav Tarifi

Bademli Pilav Tarifi Malzemeleri ve Hazirlanisi
Bademli Pilav Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 dolusu taze işlenmemiş badem
7-8 dal dere otu
2 tablet et suyu
2 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küp şeker
1/4 limon suyu
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı
Bademi bir gece önceden sıcak suda ıslatın ve pilavı yapmadan önce suyunu süzüp bademin kabuklarını çıkartın iki parmak ile sıkıştırıp bademi ayırın kabuğundan ve kaseye alın tencerenize yağları koyup eritin ve içine bademleri ilave edin 7-8 dakika kavurun ve önceden ıslattığınız pirinçleri yıkayıp bademlerin içine atın ve 6-7 dakika daha kavurun işine şekeri ve limon suyunu ve et sularını ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ekleyin ve karıştırın kısık ateşte pişene kadar bir kaç defa daha karıştırın ve pişmeden önce dere otunu doğrayıp içine atıp karıştırıp suyunu çeken pilavın altını kapatın demlenmeye bırakın 10 dakika sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder