Ana Sayfa

20 Mayıs 2013

Tekir Tava Tarifi

Tekir Tava Tarifi
Tekir Tava Tarifi
Malzemeler
1 kilo Tekir balığı
Sirke
Mısır unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Tekir balıklarını alıp öncelikle ayıklayın temizlediğiniz balıkları suda iyice yıkayın süzgece alıp suyunun süzülmesini bekleyin. Suyu süzülen balıkları bir kaseye alıp içine aktarın ve bir çay bardağı kadar sirkeyi ilave edin sirke sayesinde balıklarınızda ağır koku olmaz ve evinizde pişirdiğiniz balık evin içine yayıp kötü koku oluşumunu engeller. Sirkeyediğiniz balıkların içine tuz karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika bekleyin. Beklettiğiniz balıkları tekrar süzgeçe alıp süzün balık tavanıza sıvı yağ ekleyin bir yandanda mısır ununa balıkları bulayıp dizmeye başlayın. Balıkları balık tavasına dizip kırtmaya başlayın balığın alt kısmı pişmeye başladığı zaman kapağını kapatıp yağını bir kaseye akıtın yandan ve ters çevirin kapağın üstüne gelen kızaran balıkları alt tarafından kaydırıp tavaya ekleyin kasedeki yağı üzerine döküp pişmeyen tarafıda pişirin iki tarafıda pişen balıkları yine kapak yardımı ile yağını süzüp servis tabağına alın ve tüm balıkları bu şekilde pişirin servis tabağına alıp servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder