Çoban Kavurma Tarifi |
Çoban Kavurma Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
750 gr kuzu kuşbaşı
19 adet arpacık soğan
5-6 diş sarmısak
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
3 tane orta boy domates
3 dal taze kekik yoksa 1 çay kş.kuru kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Çoban kavurması yapmadan önce tüm malzemeyi ayıklayıp yıkayın ve soğanları ince ince yemeklik doğrayın ardından biberleride doğrayın domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayıp her malzemeyi ayrı tabaklara alın ve son olarak sarmısaklarıda minik kıyıp tabağa alın kuzu etinizide bir defa suyun altına tutup süzün. Tencerenin içine yağı atın ve eriyen yağın içine kuzu etinide ekleyin suyunu salana kadar karıştırarak pişirin suyunu çeken etin içine doğradığınız dolmalık kırmızı ve yeşil biberleride ilave edin kavurmaya devam edin 5 dakika sonra soğan ve sarmısaklarıda atın soğanı dilersenin doğramadanda ekleyebilirsiniz ben doğaramadan tüm atttım arpacık soğanları ve kavurmaya devam edin daha sonra içine tuz pulbiber ve kekiki ekleyin son olarak domatesleride atıp etler ve sebzeler özleşene kadar pişirin servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder