Zeytinyağli Barbunya Tarifi |
Zeytinyağli Barbunya Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
400 barbunya
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1/2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küp şeker
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı
Barbunyaları haşlayın yumuşamaya başladığı zaman alıp süzün tencerenin içine yağı koyun soğanı yemeklik doğrayın atın sarmısaklarıda kıyıp ekleyin pembeleştiği zaman küp küp doğradığınız patatesleride atın içine şeker tuz ve suyuda ekleyin kaynamaya başladığı zaman barbunyayıda katıp kaynatın 10 dakika ocağın altını kısıp kapağını kapatın ve kısık ateşte pişene kadar pişirin ve pişen barbunyayı soğutup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder