Ana Sayfa

21 Mayıs 2013

Eriste Corbasi Tarifi




Erişte Çorbası Tarifi
Erişte Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı köy eriştesi
1 adet kuru soğan
1 tablet et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeterli miktarda Tuz, Su
Hazrılanışı
Öncelikle yeşil mercimeklerinizi ayıklayın ve yıkayın bir tencereye alın içine su ilave edip altını açın kaynamaya başladığı zaman 10 dakika daha kaynatın ve tencerenin altını kapatın. Haşladığınız mercimekleri süzgeçe alıp süzün ve tencereye yağları koyun ve eritin soğanı soyup yemeklik doğrayın soğanı tencereye alıp kavurun ve içine salçayı ve pulbiberi atıp kavurun. Kavrulan salçanın içine mercimekleri atın ve et suyunu ekleyip içine suda ekleyin ve kaynatmaya başlayın kaynadığı zaman içine köy eriştelerini atıp pişirin erişteler pişene kadar haşlamaya devam edin içinizi ısıtacak lezeetli bir çorbadır afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder