Ana Sayfa

21 Mayıs 2013

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye Tarifi Hazırlanışı ve Yapılışı
Malzemler
300 gr kuzu kuşbaşı
300 gr kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet küp şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ve tuz

Hazırlanışı
Tahmini 1,5 saat pişirme süresi ile muhteşem bir tarif bir gece önceden kuru fasulyenizi ıslatın'ki düdüklüde pişirip fasulyelerin dağılışını izlemek zorunda kalmayasınız. Geceden ıslattığınız fasulyeleri sabah süzüp tencereye alıp su ilave edip kaynatmaya başlayın 1 saat kadar haşladığınız fasulyeleri süzgeçe alıp bekletin suyunu dökün çünkü bu haşlama suyu ile yapacağınız kuru fasulye yemeği emin olun midenizi rahatsız eder mideniz hassas ise haşladığınız kuru fasulyenin suyunu dökün. Büyük bir tencereye kuzu etini koyun ve pişirmeye başlayın arada sırada karıştırın etler pişer iken sizde kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın etler suyunu çekince yağları ilave edin ve soğanlarıda içine atın ve karıştırmaya devam edin soğanlar pembeleşince içine salçaları tuzu şekeri ve karabiberide ekleyin ardından kuru fasulyeyi ekleyin 5 dakika bu şekilde karıştırın şeker neden ekledik diye düşünenler için açıklama yapayım şeker midede gaz oluşmasını engeller bu yüzden şeker eklemenizi yazdım 5 dakika kavurduğunuz malzemenin içine yeterli miktarda sıcak su ilave edin ve kaynamaya başladığı zaman ateşin altını kısıp kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika kaynatın ocağın altını kapatmadan önce biraz tadıp pişip pişmediğini kontorol edin bazı fasulyeler çok aşırı geç piştiği için sert bir şeklide kalmasınlar yemeğin suyunuda asla çok aşırı koymayın fasulyelerin biraz üzerinde olacak şekilde bırakın zira suyun içinde fasulye aramak istemezsiniz suyu azaldıkça sıcak suyu azar azar ilave edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder