Ana Sayfa

21 Mayıs 2013

Zeytinyagli Sarma Tarifi


Zeytinyaglı Sarma Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Zeytinyaglı Sarma Tarifi
Malzemeler
500 gr asma yaprağı
2,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber, Pulbiber, Kimyon

1 kaşık biber salçası
3 adet orta boy domates
2 adet limon
4 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı
Asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunun gitmesi için bir gece önceden bekletin yada vaktiniz az ise sıcak su ile bir kaç defa değiştirip tuzunun azaltın. İçini hazırlamaya başlayın iç için pirinçleri sıcak suda ıslatın 20 dakika soğanı soyup rende ile doğrayın sarmısakları soyup ince şekilde kıyın maydanozlarıda ayıklayıp saplarını atın ve yapraklarını doğrayın domatesleride soyup küçük küpler halinde doğrayın tüm malzeme hazır pirinçleri süzgeçe alıp yıkayın süzün derin bir kaseye pirinci maydanozu domatesi soğan ve sarmısakları ekleyin zeytinyağını tuz pulbiber biber salçası karabiber kimyon ekleyip karıştırın harcınız tamamdır yaprakları serip içine harcı ilave edip öncelikle üst kolları sonra yan kolları kapatıp aşağıya doğru sarıp tencereye dizin tüm yapraklar bitene kadar sarmaya devam edin üzerine limon dilimleri dizip üzerine zeytinyağı döküp sıcak su ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine koyun kaynamaya başladığı zaman'da ocağınızın altını kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin arada bir çatal ile kontorol edip pişmişmi diye bakın pişen sarmalarınızı soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder