Ana Sayfa

23 Mayıs 2013

Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Tarifi Yapilişi

Etli Nohut Tarifi
Malzemeler
300 gr kuru nohut
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ve tuz
1 adet küp şeker
Hazırlanışı
Nohut sevenler için vazgeçilmeyen bir tarif olan bu yemek çok kolay ve çok besleyicidir bu tarif için verdiğimiz malzeme listesi ise 4-5 kişiliktir. Öncelikle nohutları ayıklayıp bir gece öncesinden suda ıslayın pişirmeden önce tencereye alıp su ilave edip haşlayın ve süzün nohutları. Tencereye kuşbaşı doğradığınız etleri atıp pişirin karıştırmayı unutmayın soğanı ince ince doğrayın ve pişen etin içine atın ardından tereyağını ve zeytinyağını ekleyip kavurun içine salçayı koyun ve karıştırın şeker ve tuzuda ekleyin karabiberi yemek pişmeden 10 dakika önce dökeceksiniz bu yüzden atmayın şimdi içine nohutları atın ve üzerini 3 parmak geçecek hizada sıcak su ekleyip kaynayana kadar arada karıştırın kaynadığı zaman atını kısıp kapağını kapatın pişmesine yakın karabiberi ilave edin piştikten sonra kapağı kapalı şekilde en az 15 dakika dinledirin sonra sıcak olarak servis yapın yanında pilav ile servis edin afiet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder