Zeytinli Açma Tarifi |
Zeytinli Açma Tarifi
Malzemeler
1,5 subardağı su ılık olacak
1 su bardağı süt ılık olacak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket yaş maya
2 yumurta akı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Malzemeler
1,5 subardağı su ılık olacak
1 su bardağı süt ılık olacak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket yaş maya
2 yumurta akı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 kilo un
250 gr margarin oda sıcaklığında yumuşamış
1 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
Hazırlanışı
Bu tarifimiz 7-8 kişilik olup hazırlama süresi ortalama 1,5 saattir ve hamuru sabah yada akşamdan yoğurmanızı ve mayalanmasını beklemeniz lazım. Derin bir kasesin içine ılık olan suyu, ılık yaptığımız sütü, mayayı şekeri yumurta akını koyun zeytin yağınıda ilave edin ve çırpın şekerler eriyene maya dağılana kadar içine unu ekleyin bir çimdik tuzuda katıp yoğurmaya başlayın unu eksik gelir ise yavaş yavaş ekleyin ve hamuru yoğurmaya devam edin hamur kendini topladığı zaman kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olabilir oda içinde ılımış olan margarini üç parçaya bölün hamurunuzuda yine 3 parçaya bölün ve bu parçaları yağ ile kaplayıp üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında en az 2-3 saat bekletin ve çıkartıp hamuru son kez yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp eliniz ile yada merdane yardımı ile açın içine zeytin ezmesinden sürün ve kapatıp şekil verin tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin son olarak çırptığınız 2 yumurta sarısını bu açma hamurlarının üzerine sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri ve altları pişinceye kadar pişirip sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz.
250 gr margarin oda sıcaklığında yumuşamış
1 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
Hazırlanışı
Bu tarifimiz 7-8 kişilik olup hazırlama süresi ortalama 1,5 saattir ve hamuru sabah yada akşamdan yoğurmanızı ve mayalanmasını beklemeniz lazım. Derin bir kasesin içine ılık olan suyu, ılık yaptığımız sütü, mayayı şekeri yumurta akını koyun zeytin yağınıda ilave edin ve çırpın şekerler eriyene maya dağılana kadar içine unu ekleyin bir çimdik tuzuda katıp yoğurmaya başlayın unu eksik gelir ise yavaş yavaş ekleyin ve hamuru yoğurmaya devam edin hamur kendini topladığı zaman kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olabilir oda içinde ılımış olan margarini üç parçaya bölün hamurunuzuda yine 3 parçaya bölün ve bu parçaları yağ ile kaplayıp üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında en az 2-3 saat bekletin ve çıkartıp hamuru son kez yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp eliniz ile yada merdane yardımı ile açın içine zeytin ezmesinden sürün ve kapatıp şekil verin tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin son olarak çırptığınız 2 yumurta sarısını bu açma hamurlarının üzerine sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri ve altları pişinceye kadar pişirip sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder